SGHS > Mailojen huolto ja kunnostus

Mailojen huolto ja kunnostus

 

Pelimailojen huolto
Hikkoripellin tarkoitetut mailat tulee huoltaa määrävälein. Huoltoväli riippuu siitä, kuinka usein mailoilla pelaat ja tietenkin siitä, millaisissa olosuhteissa pelaat. Jos pelaat vain aurinkoisella säällä, noin kymmenen kierroksen välein tehty kevyt huolto on paikallaan. Tällöin mailojen puuosat puhdistetaan ja käsitellään kevyesti pellavansiemenöljyllä tai vastaavalla tuotteella. Vastaavasti metalliosat hiotaan ja käsitellään sopivalla ruostetta estävällä aineella.

Mikäli peliolosuhteen ovat suomalaiseen tapaan hieman kosteammat, on syytä suorittaa kevyt huolto useammin. Joka tapauksessa mailat tulee aina kierroksen jälkeen pyyhkiä ja varmistua siitä, että mailat eivät ole kierroksen jälkeen kosteat.

Ennen kautta ja kauden päätteeksi kannattaa tehdä hieman perusteellisempi huolto. Grippien kiinnitys ja kunto tulee tarkistaa ja tarvittaessa ne tulee uusia tai uudelleen kiinnittää. Mailojen whippingit (ne nyörit varressa ja grippien yhteydessä) tulee myös tarkistaa ja tarvittaessa punoa uudelleen..

Tästä mailasta oli liimaus rapistunut ja lapa lähti irti. Uusi whipping liimauksen päälle. Maila korjauksen jälkeen.

Pelimailojen säilytys

Mailat tulisi säilyttää lyhyitä aikoja lukuun ottamatta vaakasuorassa Näin mailojen varret säilyvät mahdollisimman hyvin suorina. Säilytyslämpötilana on huoneenlämpö tai hieman sitä viileämpi paras. Suora auringonvalo on tuhoisaa puuvartisille mailoille, samoin ymmärrettävästi kosteus sateesta puhumattakaan. Joten sisätiloissa vaakasuorassa on paras. Eikä auton takakontti ole kovin hyvä paikka säilytykseen vaikka mailat siellä vaakasuorassa ovatkin.

Apua mailojen huoltoon

Mailat voi huoltaa itse. Se on helppoa kun on hyvät välineet ja hieman aikaa. Jos aikaa ei ole, tarjoaa esimerkiksi hikkorimarko (at) gmail.com hikkorimailojen huoltopalveluita. Palvelu sisältää kaikki tarvittavat huoltotoimet grippien uusimisesta määräaikaishuoltoon, whippingin kiristykset ja varsien vaihdot.

Lapa on irroitettu varresta lyömällä kiinnitystappi pois

Jos haluat itse huoltaa mailasi kannattaa hankkia sopivat öljyt huoltoa varten.

 

 

© Suomen Golfhistoriallinen Seura