SGHS > Pelin historiaa

Pelin historiaa

 
LISÄTIETOA
» Vuodet 1450-1850
» Historiallinen aikajana

Golfin historia on pitkä ja hyvin rikas. Aiheesta on kirjoitettu lukemattomia kirjoja, vanhimmat jo 1800-luvulla. Jokaisen golfin historiasta kiinnostuneen kannattaa lukea muutama eri kirjailijan kirjoittama kirja golfin historiasta.

Historiaa voi lähestyä monelta eri kantilta. Historiaa voi tarkastella itse pelin kehittymisen kannalta tai välineiden kehittymisen kannalta. Säännöt ovat osaltaan kehittyneet ja kehittäneet peliä. Kentänsuunnittelu ja arkkitehtuurikin tuovat oman näkökulmansa golfin historiaan ja kehitykseen. Ja tietysti, Suomen oma golfhistoria on oma kiinnostava kokonaisuutensa. Tosiasia kuitenkin on, että niin kuin kaikessa muussakin, kaikki eri tekijät ovat vaikuttaneet siihen, millainen peli golf on nykyään.

Mailojen ja pallojen kehitys vuosien myötä on ollut yllättävän vähäistä. Jo 1850 vaiheilla opittiin, että sileä pallo lentää huonommin, kuin kuvioitu. Siitä lähtien on etsitty ideaalia kuviointia pallon pintaan, etsintä, joka ei koskaan pääty. Vastaavasti nykyisen kaltainen puumailojen lavan muoto on sekin jo toista sataa vuotta vanha. Kehitys viimeisen sadan vuoden aikana on tapahtunut niin palloissa kuin mailoissakin materiaalin kehittymisen kautta.

SGHS tarjoaa kaikille golfin historiasta kiinnostuneille kirjoittajille mahdollisuuden julkaista kirjoituksensa näillä sivuilla. Otamme mielellämme vastaan ja julkaisemme kirjoituksianne näillä sivuilla.

 


 

© Suomen Golfhistoriallinen Seura