Yhteistyökumppanimme:
Siirry Saton sivuille
Siirry Fore Golfin sivuille
Siirry FMC Groupin sivuille
Siirry Golflinksin sivuille
Siirry Telinekatajan sivuille
Siirry HTJ:n sivuille
Siirry Inlookin sivuille
Siirry Golfantiikin sivuille
Siirry Deturin sivuille
Siirry Pickala Golfin sivuille
Siirry Hämeen kirjapainon sivuille
Siirry Villimaan sivuille

SGHS > Uutisia - 29.12.2009

Hikkoriviikonloppu Bro Bålstassa

 
» Paluu edelliselle sivulle

Nordic Hickory Match selvästi ruotsalaisille

Viime vuoden tappiosta sisuuntuneet ruotsalaiset olivat saaneet kokoon tämän vuoden maaotteluun joukkueen jossa oli mukana lähes kaikki Ruotsin parhaat hikkoripelaajat. Mukana olleiden tasoitukset olivat nollan ja kymmenen välillä ja joukossa oli muutama Ruotsin mestari ja yksi aikaisempi pro.

Suomen Golfhistoriallinen Seura oli koonnut joukkueensa aktiivisista suomalaisista hikkorigolfareista. Lisäksi mukana oli kaksi vahvistusta Ruotsista, suomalainen Heli Emmoth ja virolainen Jürgen Kestna. Tasoituksiltaan suomalaiset olivat neljän ja kahdenkymmenen väliltä joten ilman tasoituksia pelattavassa ottelussa oli luvassa kylmää kyytiä.

Maaottelussa pelattiin aamupaivällä Bro Bålstan 9-reikäisellä pikkukentällä viisi greensome-ottelua. Ottelut pelattiin viimevuotiseen tapaan Sunningdale-säännöllä loppuun asti. Aamupäivä jo näytti, mitä oli odotettavissa. Tämän lämmittelypelin jälkeen ruotsalaisten johto oli jo 10-1. Ainoan suomalaispisteen toi suomalaispari Hannu Narvi ja Lennart Sandgren jotka voittivat ottelunsa niukasti 0-1. Muuta suomalaisparit saivat takkiinsa, kuka enemmän, kuka vähemmän.

Lounaan jälkeen pelattiin Bro Bålstan 18 väylän hienolla kentällä ja pelimuotona oli tällä kertaa fourball. Aamupaivän tahti jatkui, ruotsalaiset olivat yhtä ylivoimaisia. Suomalaisista voittoon ylsi pari Mika Hjorth ja Antti Paatola. Ottelu oli heidän hallinnassaan koko ajan, ainoastaan Sunningdale-sääntö piti ottelun tasaisena. Lopputulos oli 0-2 suomalaisille. Iltapäivän lopputulos oli 12-2 ruotsalaisille ja kokonaistulos siten 22-3 isäntämaalle. Nordic Hickory Matchin kiertopalkinto jäi näin vuodeksi lahden väärälle puolelle.

Ensi vuonna Nordic Hickory Match pelataan jälleen Suomessa. Ottelun ajankohta on heinäkuun puoliväli ja kilpailukenttänä on Tali. Saman viikonlopun aikana pelataan myös hikkorigolfin SM-kisa joten ruotsalaisista pelaajista saadaan mukava lisähaaste mestaruuksista pelattaessa.

Suomalaisten revanssi

Sisuuntuneet suomalaiset osallistuivat myös seuraavana päivänä pelattuun Bro Bålsta Hickory Openiin. Mukana oli yli 40 palaajaa joista 32 ruotsalaista, 7 suomalaista, yksi virolainen ja yksi amerikkalainen. Kenttä pelattiin hikkorimailoille melko pitkänä, keltaiset tiit antoivat matkaksi yli 5900 metriä. Kilpailu pelattiin tasoituksellisena lyöntipelinä ja mukana olleet pelaajat olivat enimmäkseen singelitasoisia. samassa yhteydessä pelattiin järjestävän seuran oma hikkorimestaruus joten mukana oli paljon järjestävän Bro Bålsta Golf Clubin pelaajia.

Kilpailun voittoon pelasi oikeastaan ylivoimaisesti Keimola Golfia edustava Antti Paatola. Hän pelasi oivan hikkorikierroksen pelatessaan vain lyönnin päähän tasoituksestaan joka kuitenkin on teräsvartisten mailojen perua. Tuloksena oli siis 95 brutto eli 74 netto. Hänestä neljän lyönnin päähän pelasi toinen keimolalainen, Mika Hjorth. Hänen bruttotuloksensa 81 oli päivän paras ja nettotuloksensa 78 siis nettotuloksista toiseksi paras. Muut suomalaiset olivatkin sitten tuloslistan puolivälissä tai huonommin sijoittuneita.

Kilpailun tulokset (par 73):

  1. Antti Paatola, Suomi 74 lyöntiä
  2. Mika Hjorth, Suomi 78 lyöntiä
  3. Jörgen Rönnberg, Ruotsi 79 lyöntiä
  4. Viktor Edin, Ruotsi 80 lyöntiä
  5. Ulf Redestad, Ruotsi 82 lyöntiä
  6. Chad Ehlers, USA 82 lyöntiä

 

 

© Suomen Golfhistoriallinen Seura