Yhteistyökumppanimme:
Siirry Saton sivuille
Siirry Fore Golfin sivuille
Siirry FMC Groupin sivuille
Siirry Golflinksin sivuille
Siirry Telinekatajan sivuille
Siirry HTJ:n sivuille
Siirry Inlookin sivuille
Siirry Golfantiikin sivuille
Siirry Deturin sivuille
Siirry Pickala Golfin sivuille
Siirry Hämeen kirjapainon sivuille
Siirry Villimaan sivuille

SGHS > Uutisia - 29.12.2009

Mika Hjorth ja Tea Sahlberg voittivat mestaruudet

 
» Paluu edelliselle sivulle

Mika Hjorth otti toisen mestaruutensa

Miesten tämän vuoden hikkorimestaruuskisa lupasi tasaista taistoa mestaruudesta. Mukana oli suuri osa hikkorigolfin aktiiviharrastajista. Joukkoa täydensi muutama mainio porilainen pelaaja jotka kuitenkin olivat hikkorigolfareina vasta-alkajia.

Kisan alku lupailikin tasaista taistoa. Pieneen johtoon kisan puolivälissä kiri porilainen juniorilupaus Henri Tuovinen. Hän kääntyi kotiinpäin tuloksessa 39. Hänen niskassaan, tuloksissa 41-43 oli yhteensä kahdeksan pelaajaa joista parhaissa asemissa Henrin isä Ville Tuovinen ja Jussi Markkanen

Ratkaisut pelattiin paluuysillä, missä esiin nousi ennakkosuosikki Mika Hjorth pelaamalla paluun tulokseen 37. Tuloksellaan 79 Mika oli ainoa 80 alittaja. Ikaalisten Risto Merkkiniemi teki myös nousun pelaamalla paluun tulokseen 40 ja yhteistuloksen 83. Tasaisella esityksellä 43 ja 42 tuli kolmanneksi Antti Paatola. Puolivälissä johdossa ollut Henri Tuovinen putosi viidenneksi käytettyään paluuseen kahdeksan lyöntiä ulosmenoa enemmän.

Naisten sarjassa selvä voitto Tea Sahlbergille

Naisten mestaruudesta odotettiin tasaista kisaa puolustavan mestarin Kaisu Sjöblomin ja Tea Sahlbergin välillä. Viime vuonna Kaisu säilytti mestaruutensa vain yhden lyönnin erolla Teaan. Yllättäjän paikka oli varattu Maarit Aspelalle.

Naisten kisa ratkesi kuitenkin jo alkuväylillä. Tea Sahlberg kuroi alusta asti tasaisesti eroa ja puoliväliin mennessä eroa oli kahdeksan lyöntiä. Loppu meni tasaisemmin ja lopullisesti Tean ero toiseksi tulleeseen Kaisuun oli venähti yhteentoista lyöntiin. Kolmanneksi tuli Maarit Aspela Keimola Golfista, hänkin selvästi kakkossijan takana.

Finnish Hickory Open selvällä erolla Antti Paatolalle

Finnish Hickory Open on vanhin Suomessa pelattu hikkorikisa. Nyt pelattu oli järjestyksessään jo viides. Ensimmäisen kerran kiertopalkinnosta pelattiin syksyllä 2005. Kisan aikaisemmista voittajista mukana oli kolme, ensimmäinen voittaja Veli-Matti Salminen Lappeenrannasta (2005), Antti Paatola (2007) ja Kim Hietamäki (2008).

Edelliset voittajat olivat hyvin esillä tälläkin kertaa. Veli-Matti Salminen päätyi viidenneksi 77 nettolyönnillä. Kim Hietamäki tuloksellaan 74 oli kolmas. Hänen edelleen kiilasivat ensikertalainen hikkorigolfari Markku Myllyharju tuloksella 73 ja Antti Paatola jonka voitto tuli lopulta melko selvästi tuloksen ollessa 67, selvästi alle tasoituksen.

 

 

© Suomen Golfhistoriallinen Seura